20121207

Keksići s bijelom čokoladom i kandiranom trešnjom

Sastojci:

100 g maslaca sobne temperature
1 šalica smeđeg šećera
1 šalica bijelog šećera (kristal)
2 veća jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
3 šalice brašna (višenamjensko)
1 žličica sode bikarbone za pečenje
1/2 žličice soli
2 žlice mlijeka
1 šalica sjeckanih pekana (ili običnih oraha)
1/2 šalice kandiranih trešanja
1 1/2 šalica sitno nasjeckane bijele čokolade

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 190°C.

U srednje velikoj zdjeli omekšali maslac izradite mikserom pa u njega dodajte bijeli i smeđi šećer i miksajte dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte jaja i vaniliju, izmiksajte pa ostavite kratko sa strane da se svi sastojci ne sjedine.

U drugoj posudi pomiješajte prosijano brašno, sol i pekarsku sodu.

U posudu s maslacem dodajte mlijeko pa u nju usipajte i mješavinu s brašnom. Mikserom miješajte dok ne dobijete jednoličnu čvrstu smjesu.

U drugoj posudi pomiješajte pekane (orahe), trešnje i bijelu čokoladu pa to polako umiješajte u tijesto za kekse.

Lim za pečenje obložite masnim papirom. Žličicom vadite smjesu i sipajte je u obliku hrpica na papir, međusobno udaljenih 4-5 cm.

Pecite 10 - 13 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici, a pečene kekse ohladite na žičanom stalku.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...