20121202

Crnac s bananom

Sastojci:

200 ml kiselog vrhnja
200 ml mlijeka
200 ml suncokretovog ulja
1 1/2 banana, zdrobljena ili izmiksana

2 šalice pšenične krupice
2 šalice šećera (bijelog ili smeđeg, po želji)
4 u vrh pune žlice kakaa
1 žličica mljevene minas kave (ali može i instant)
2 žličice sode bikarbone

Preljev:
10 žlica mlijeka
1 vrećica vanilin šećera
100 g čokolade za kuhanje
3 žlice čokolade u prahu
5 dag maslaca

Priprema:

Oguljenu bananu izmiksajte s vrnjem i mlijekom pa dodajte ulje i sve ostale sastojke za biskvit. Sve dobro izradite mikserom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Po želji, u smjesu možete dodati i komadiće banane ili čokoladne kapljice (suze) te malo ruma.

Tako dobivenu smjesu istresite u namašćeni i pobrašnjeni dublji kalup te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 190°C. Kada se biskvit podigne, a prije samog kraja, povisite temperaturu na 210°C. Biskvit je pečen kada zabodena čačkalica izađe u čista.

U međuvremenu pripremite preljev. Na pari otopite čokoladu i maslac te umijšajte ostale sastojke. Dobro promiješajte kako bi se vanilin šećer otopio. Preljevom zalijte topli kolač te ostavite da se ohladi i stegne.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...