Tamna smjesa:
250 g mljevenog Petit Beurre keksa
2 žlice nezaslađenog kakaa
120 g šećera u prahu
4 žlice ruma
100 ml toplog mlijeka
Bijela smjesa:
100 g ribanog kokosa
120 g rastopljenog maslaca
100 g šećera u prahu
Dodatni pribor: vrećica za zamrzavanje od 3 litre
Priprema:
U većoj posudi pomiješajte mljeveni keks, kakao i šećer u prahu.
U šalici pomiješajte toplo mlijeko i rum pa prelijte preko smjese s keksom.
Dobro promiješajte tako da se svi sastojci ravnomjerno prožmu i povežu.
U drugoj posudi pomiješajte kokos i šećer u prahu pa prelijte rastopljenim maslacem. Dobro promiješajte. Stavite u hladnjak na 20 minuta da se smjesa malo stegne.
Tamnu smjesu prebacite u vrećicu za zamrzavanje (3 litre) i pomoću valjka za tijesto je ravnomjerno izvaljajte tako da dobijete pravilan pravokutnik veličine vrećice.
Isti postupak ponovite i sa smjesom od kokosa.
Pomoću škara ili noža prerežite jedan uzdužni i jedan poprečni rub jedne vrećice tako da je možete rastvoriti poput knjige. Isto ponovite i s drugom vrećicom.
Na radnu površinu postavite jedan list masnog papira za pečenje. Na njega najprije prebacite tamnu smjesu (prenesite je pomoću vrećice i prebacite naopačke na papir, vrećicu odljepite od smjese).
Na isti način preko tamne smjese prebacite bijelu smjesu, tako da se rubovi obje smjese poravnaju.
Pomoću masnog papira po dužoj stranici pravokutnika uredno zarolajte roladu.
Stavite u hladnjak na barem tri sata da se stegne.
Nema komentara:
Objavi komentar