100 g maslaca (sobne temperature)
70 g šećera u prahu
1 manje jaje
110 g oštrog brašna
1 žličica praška za pecivo
2 žličice instant espresso kave
40 g sitno sjeckanih oraha
prema želji: dodatni sjeckani orasi za uvaljati kekse prije pečenja
Priprema:
U većoj zdjeli pomiješajte maslac i šećer pa ih kremasto izradite mikserom.
U drugu posudu prosijte brašno, zajedno s praškom za pecivo.
Smjesi maslaca i šećera dodajte umućeno jaje pa postepeno, miješajući mikserom, dodavajte brašno s pecilnim praškom.
Na kraju dodajte espresso kavu i orahe pa zamiješajte jednoliku smjesu.
Pećnicu zagrijte na 180°C (konvekcijsku pećnicu na 160°C, plinsku pećnicu na 3), a lim za pečenje obložite masnim papirom.
Žlicom zagrabite malo smjese, oblikujte kuglicu pa je malo spljoštite. Prema želji, tako oblikovan keksić uvaljajte u sjeckane orahe pa ga položite na masni papir. Ponovite postupak s ostatkom tijesta. Između keksića ostavite veći razmak kako se ne bi spojili tijekom pečenja.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 10 minuta. Pečeni keksi trebaju samo malo porumeniti po rubu.
Izvadite iz pećnice i ostavite tako nekoliko minuta da se ohlade i stvrdnu. Potom ih prebacite na žicu za hlađenje, kako bi se ohladili u potpunosti.
Nema komentara:
Objavi komentar