Krekeri od sira sa chia sjemenkama, lanom i sezamom

Sastojci:

350 g glatkog brašna, prosijanog
1 žlica sezamovih sjemenki
1/2 žlice lanenih sjemenki
1 žlica chia sjemenki
5 g praška za pecivo
12 g soli
300 g svježeg kravljeg sira
120 g rastopljenog maslaca
krupna sol za posipanje


Priprema:




U veću posudu prosijte brašno i prašak za pecivo, dodajte sezam, lan, chia sjemenke i sol pa promiješajte.

Suhim sastojcima dodajte sir i rastopljeni maslac pa zamijesite tijesto u jednoličnu smjesu. Tako pripremljeno tijesto umotajte u prozirnu foliju pa ga stavite u hladnjak na 30 minuta.

Pećnicu zagrijte na 190°C.

Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte na debljinu oko 3 mm pa ga narežite u obliku krekera (3 x 4 cm). To možete napraviti nožem ili, ako želite da krekeri budu okrugli, čašom manjeg promjera (oko 4 cm). 

Lim za pečenje premažite vodom pa na njega postavite papir za pečenje. Poslažite krekere na lim tako da se međusobno ne dodiruju pa svaki izbockajte vilicom na nekoliko mjesta. Krekere prije pečenja možete dodatno posipati krupnom soli.

Precite ih u prethodno zagrijanoj pećnici 13 - 15 minuta tj. dok blago ne porumene. 

Ovi krekeri, uz manje preinake, inspirirani su receptom iz Sašine kuhinje.







Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.