/za 6-8 porcija
350 g jabuka (npr. Jonagold, Elstar)
1/4 šalice (60 ml) vode
sok od 1 limuna
80 g šećera
1 manji štapić cimeta
po želji: Calvados (brandy od jabuke) za dodatnu alkoholnu notu
Priprema:
Oprane, oguljene i očišćene jabuke narežite na četvrtine.
Dio oguljenih kora od jabuke sačuvajte!
U manjem lončiću pomiješajte vodu sa sokom od limuna, dodajte šećer, štapić cimeta i sačuvanu koru od jabuke. (Kora od jabuke preljevu će dati intenzivniji okus.)
Stavite na vatru i pustite da zakuha.
Kada smjesa zavri, izvadite kore od jabuke, a dodajte kriške jabuke pa kuhajte dok jabuke ne omekšaju.
Kada su jabuke omekšale, izvadite štapić cimeta, a ostatak smjese izradite u pire pomoću štapnog miksera.
Kada se pire ohladi, prema želji možete mu dodati malo Calvadosa.
Kada se pire ohladi, prema želji možete mu dodati malo Calvadosa.
Nema komentara:
Objavi komentar