Teriyaki piletina

Sastojci:
1/2 kg pilećih prsa, narezanih na komadiće veličine zalogaja
2 žlice ulja
1-2 žlice bijelog vinskog octa

Teriyaki umak:
1 šalica vode
5 žlica smeđeg šećera
1/4 šalice sojinog umaka
1 žlica meda
1 veliki češanj češnjaka, protisnut
1/2 žličice đumbira u prahu
2 žlice kukuruznog škroba (Gustin)
1/4 šalice hladne vode


Priprema:

U malom loncu pomiješajte 1 šalicu vode, smeđi šećer, sojin umak, med, češnjak i đumbir pa stavite na laganu vatru i pustite da se zagrije.

U posebnoj zdjelici pomiješajte 1/4 vode s kukuruznim škrobom te promiješajte tako da dobijete smjesu bez grudica. Rastopljeni škrob potom dolijte u lonac na vatri i miješajte dok umak ne postigne željenu gustoću. Ako umak postane pregust, razrijedite ga s malo vode.

U dubljoj tavi zagrijte 2 žlice ulja pa na njemu na naglo popržite piletinu tako da se zarumeni sa svih strana. Dodajte vinski ocat, promiješajte, stišajte vatru i ostavite da dio tekućine ispari. Podlijte ranije pripremljenim  teriyakijem, promiješajte i još kratko glazirajte na laganoj vatri dok se svi okusi ne prožmu.


Poslužite uz kuhanu rižu ili neki drugi prilog.






Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.