Sastojci:
1/2 kg pilećih prsa, narezanih na komadiće veličine zalogaja
2 žlice ulja
1-2 žlice bijelog vinskog octa
Teriyaki umak:
1 šalica vode
5 žlica smeđeg šećera
1/4 šalice sojinog umaka
1 žlica meda
1 veliki češanj češnjaka, protisnut
1/2 žličice đumbira u prahu
2 žlice kukuruznog škroba (Gustin)
1/4 šalice hladne vode
Priprema:
U malom loncu pomiješajte 1 šalicu vode, smeđi šećer, sojin umak, med, češnjak i đumbir pa stavite na laganu vatru i pustite da se zagrije.
U posebnoj zdjelici pomiješajte 1/4 vode s kukuruznim škrobom te promiješajte tako da dobijete smjesu bez grudica. Rastopljeni škrob potom dolijte u lonac na vatri i miješajte dok umak ne postigne željenu gustoću. Ako umak postane pregust, razrijedite ga s malo vode.
U dubljoj tavi zagrijte 2 žlice ulja pa na njemu na naglo popržite piletinu tako da se zarumeni sa svih strana. Dodajte vinski ocat, promiješajte, stišajte vatru i ostavite da dio tekućine ispari. Podlijte ranije pripremljenim teriyakijem, promiješajte i još kratko glazirajte na laganoj vatri dok se svi okusi ne prožmu.
Poslužite uz kuhanu rižu ili neki drugi prilog.
Teriyaki piletina
Tags
# azijska kuhinja
# brzo
teriyaki
Ključne riječi:
azijska kuhinja,
brzo,
glavno jelo,
japanska kuhinja,
jednostavno,
piletina,
teriyaki
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar