Sastojci:
300 g miješanog mljevenog mesa
1 veliki luk
250 g mladog kupusa
2 žlice peršinova lista
1 žličica soli
1/2 žličice papra
1 žličica slatke crvene paprike
1 žličica vegete
1 žličica mljevenog kima
3 žlice kiselog vrhnja
1 dl mlijeka
2 jaja
ulje ili rastopljeni maslac
8 listova za pite i savijače
1 dl vode
sol
Priprema:
U dubljoj tavi na malo ulja izdinstajte luk, dodajte mu mljeveno meso, posolite, popaprite, dodajte vegetu, mljevenu papriku i kim. Dinstajte dok meso ne porumeni, povremeno miješajući.
Mladi kupus narežite na trakice pa ga dodajte mesu. Dinstajte dok ne povene. Skinite s vatre te pustite da se malo ohladi.
U zdjelici pomiješajte jaja, vrhnje, mlijeko i peršin.
Ohlađenu smjesu s mesom istresite u dublju zdjelu, provjerite okus pa po potrebi dosolite i dopaprite. Prelijte sa smjesom jaja i vrhnja pa dobro pomiješajte.
Lim za pečenje obložite masnim papirom. Položite na njega 2 uljem ili maslacem premazana lista za pitu te na njih rasporedite trećinu nadjeva. Prekrijte nadjev s nova dva lista za pitu, dodajte drugu trećinu nadjeva, potom 2 lista tijesta, zadnju trećinu nadjeva i završite s listovima lisnatog tijesta.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta tj. dok ne porumeni.
Pečeni i još vrući burek premažite kistom sa slanom vodom po površini.
Savijača s mesom i mladim kupusom
by
Točka
in
burek,
glavno jelo,
kruh,
kruh i slanice,
kupus,
mladi kupus,
mljeveno meso,
pita,
predjelo,
slanice,
toplo predjelo,
turska kuhinja
Tags
# burek
# glavno jelo
turska kuhinja
Ključne riječi:
burek,
glavno jelo,
kruh,
kruh i slanice,
kupus,
mladi kupus,
mljeveno meso,
pita,
predjelo,
slanice,
toplo predjelo,
turska kuhinja
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar