Sastojci:
300 g tjestenine sa špinatom
300 g šampinjona
1 manji smeđi luk
1 1/2 žlica sojinog umaka
1 žlica aceta balsamica
1 žlica brašna
sol, papar
peršinov list
vlasac
sok od 1/2 limuna
voda
maslinovo ulje
Priprema:
Luk sitno nasjeckajte, a gljive narežite na četvrtine.
U većem loncu zakuhajte vodu sa žlicom soli te u njoj skujajte zelenu tjesteninu.
Na maslinovom ulju u dubljoj tavi kratko prodinstajte luk te mu dodajte šampinjone. Ako koristite suhi peršinov list, dodajte sada i njega.Dinstajte dok se šampinjoni ne opuste pa popaprite i dodajte sojin umak. Promiješajte pa gljive istresite u tanjur i ostavite sa strane.
U istu tavu dodajte žlicu maslinova ulja, žlicu aceta balsamica i vlasac (količina po želji). Podlijte s malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. U manjoj zdjelici umutite 1/2 šalice vode (od tjestenine) i brašno te smjesu istresite u tavu i dobro umiješajte da se sve zgusne. Potom ponovno podlijevajte s vodom dok ne dođete do željene "siruapste" strukture. Ako vam umak izgleda prerijedak, ne brinite, jer će tjestenina sve upiti.
Dodajte tjesteninu, dobro promiješajte pa tjestenini dodajte i gljive. Još jednom dobro promiješajte i kratko prodinstajte. Ukoliko koristite svježi peršinov list, sada ga posipajte.
Servirajte toplo.
Zelena tjestenina s gljivama
Tags
# brzo
# glavno jelo
zelena tjestenina
Ključne riječi:
brzo,
glavno jelo,
jednostavno,
predjelo,
šampinjoni,
tjestenina,
tjestenina sa špinatom,
vegetarijanska kuhinja,
zelena tjestenina
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar