250 g zamrznutog lisnatog tijesta
100 g brie sira, narezan na kockice
100 g ribanog tvrdog sira (npr. podravca ili goude)
100 g rikote
125 g mozzarelle
6 srednje velikih šampinjona, narezanih na ploške
1 manja paprika, narezana na kockice
češanj češnjaka, sitno nariban
2 jaja
1 žumanjak
100 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica kiselog vrhnja
sol, papar
sitno sjeckani peršin
Priprema:
Odmrznite lisnato tijesto te ga tanko razvaljajte dovoljno široko da prekrije kalup za quiche (može i kalup za voćni kolač, promjera 30 cm). Izbockajte ga vilicom, kako se tijesto ne bi podiglo tijekom pečenja.
U posudi izmiješajte brie, rikotu, tvrdi sir i gljive. Dodajte češnjak i papriku, posolite i popaprite. Još jednom dobro zamiješajte da dobijete jednoličnu smjesu te je potom raspodijelite po tijestu u kalupu.
Mozzarellu nakidajte na komadiće i ravnomjerno raspodijelite po vrhu quichea.
U manjoj posudi istucite dva jaja i žumanjak, dodajte im vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje, posolite i dodajte sitno sjeckani peršin (količina po želji). Dobro promiješajte te dobivenom smjesom zalijte quiche.
U prethodno zagrijanoj pećnici pecite quiche na 220˘C dok ne dobije zlatno smeđu boju.
Nema komentara:
Objavi komentar