Tortice sa sirom brie i šampinjonima


Sastojci:

250 g lisnatog tijesta
100 g svježih šampinjona
100 g sira brie
100 g sira gouda
1 manja paprika babura
2 češnja češnjaka
2 cijela jaja
1 žumanjak
malo maslinovog ulja
sitno sjeckani pešrin
sol, papar
vrhnje za kuhanje
kiselo vrhnje
½ žličice Vegete


Priprema:

Lim za pečenje obložite masnim papirom. Pećnicu zagrijte na 220°C.

Tijesto za quiche tanko razvaljajte na radnoj površini. Izrežite ga potom na kvadrate ili, ako ćete koristiti kalupe za mini quiche, okruglim kalupom na krugove nešto većeg promjera od samog kalupa. 

Tijesto izbockajte vilicom da se ne bi previše dizalo za vrijeme pečenja pa ih položite na papir za pečenje ili u mini kalupe.

Gljive narežite na sitnije komadiće, a nekoliko ih narežite i na tanke ploške. Češnjak protisnite kroz drobilicu za češnjak. Brie također nakidajte na manje komadiće, papriku narežite na kockice, a goudu naribajte te sve pomiješajte s gljivama (kockicama).  Malo pouljite, posolite i popaprite i dobro promiješajte. Tako dobivenu smjesu ravnomjerno raspodijelite po tijestu za tortice.

U zdjelici umutite dva cijela jaja, jedan žumanjak, 2 žlice kiselog vrhnja, malo vrhnja za kuhanje, sol, papar i malo Vegete. Dodajte sitno sjeckani peršin (oko pola šake) i dobro promiješajte.

Smjesom zalijte svaku torticu, pazeći da ne prelazi preko ruba lisnatog tijesta. Na svaku torticu potom položite nekoliko ploški preostalih gljiva.

Pecite u pećnici dok površina tortica ne postane zlatno rumena.


Savjet:
Tijesto za kalupe također možete narezati i na kvadrate. U tom slučaju rubove tijesta koji ostanu visiti izvan kalupa nemojte preklapati preko quichea već ih zarolajte prema unutra, uz  sam rub kalupa. Tako će tortice izgledati atraktivnije, nego da tijesto samo preklopite preko nadjeva.



Nema komentara:

Objavi komentar

Adbox
Copyright: finoitocka.blogspot.com 2011-2018. Pokreće Blogger.