Sastojci:
1 manja paprika babura
2 češnja češnjaka
2 cijela jaja
1 žumanjak
malo maslinovog ulja
sitno sjeckani pešrin
sol, papar
vrhnje za kuhanje
kiselo vrhnje
½ žličice Vegete
Priprema:
Lim za pečenje obložite masnim papirom. Pećnicu zagrijte na 220°C.
Tijesto za quiche tanko razvaljajte na radnoj
površini. Izrežite ga potom na kvadrate ili, ako ćete koristiti kalupe za mini quiche, okruglim kalupom na krugove nešto većeg promjera od samog
kalupa.
Tijesto izbockajte vilicom da se ne bi previše dizalo za vrijeme
pečenja pa ih položite na papir za pečenje ili u mini kalupe.
Gljive narežite na sitnije komadiće, a nekoliko ih narežite i na tanke ploške. Češnjak protisnite kroz drobilicu za češnjak. Brie također nakidajte
na manje komadiće, papriku narežite na kockice, a goudu naribajte te sve pomiješajte
s gljivama (kockicama). Malo pouljite, posolite i popaprite i dobro promiješajte. Tako
dobivenu smjesu ravnomjerno raspodijelite po tijestu za tortice.
U zdjelici umutite dva cijela jaja, jedan žumanjak, 2 žlice
kiselog vrhnja, malo vrhnja za kuhanje, sol, papar i malo Vegete. Dodajte sitno
sjeckani peršin (oko pola šake) i dobro promiješajte.
Smjesom zalijte svaku torticu, pazeći da ne prelazi
preko ruba lisnatog tijesta. Na svaku torticu potom položite nekoliko ploški preostalih gljiva.
Pecite u pećnici dok površina tortica ne postane zlatno
rumena.
Savjet:
Nema komentara:
Objavi komentar