Biskvit:
5 jaja
1 šalica šećera
1 vanilin šećer
1 šalica ulja
2 šalice brašna
30 g kakaa
1 prašak za pecivo
2 žlice ruma
Nadjev:
3 jabuke
150 g smeđeg šećera
1 dcl vode
3 žlice ruma
200 g margarina
100 g tamne čokolade za kuhanje
Priprema:
Biskvit:
U posudi mikserom umutite jaja, šećer i vanilin šećer, dodajte ulje, rum, kakao, brašno i prašak za pecivo. Izlijte smjesu u kalup za torte, obložen masnim papirom za pečenje, te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C. Biskvit je gotov kada u njega zabodete čačkalicu i ona ostane čista kada je izvadite.
Pečeni biskvit ohladite te ga izvadite iz kalupa. Prepolovite ga na dva jednaka dijela tako da dobijete dvije kore.
Nadjev:
Jabuke operite, ogulite te ih narežite na kockice. Stavite ih u lončić, zajedno s 1 dcl vode, smeđim šećerom i rumom te ih kuhajte dok ne omekšaju. Kuhane jabuke potom pretresite zajedno s vodom u kojom su se kuhale u veću posudu te ih izmiksajte štapnim mikserom.
Gornju koru biskvita izmrvite u posudu s jabukama te sve izmiješajte mikserom.
Na pari otopite čokoladu te je toplu prelijte preko 200 g margarina te dobro umutite. Tako dobivenu smjesu pomiješajte s izmrvljenim biskvitom i jabukama te još jednom sve izmiksajte. Doviveni nadjev ravnomjerno rasporedite preko donje kore biskvita koju se stavili na pladanj za serviranje.
Ostavite kolač na hladnom da se stegne.
Savjet:
Nema komentara:
Objavi komentar