20150426

Burek s mesom i mladim kupusom

Sastojci:

300 g miješanog mljevenog mesa
1 veliki luk
250 g mladog kupusa
2 žlice peršinova lista
1 žličica soli
1/2 žličice papra
1 žličica slatke crvene paprike
1 žličica vegete
1 žličica mljevenog kima
3 žlice kiselog vrhnja
1 dl mlijeka
2 jaja
ulje ili rastopljeni maslac
8 listova za pite i savijače


1 dl vode
sol


Priprema:
U dubljoj tavi na malo ulja izdinstajte luk, dodajte mu mljeveno meso, posolite, popaprite, dodajte vegetu, mljevenu papriku i kim. Dinstajte dok meso ne porumeni, povremeno miješajući.
Mladi kupus narežite na trakice pa ga dodajte mesu. Dinstajte dok ne povene. Skinite s vatre te pustite da se malo ohladi.

U zdjelici pomiješajte jaja, vrhnje, mlijeko i peršin.

Ohlađenu smjesu s mesom istresite u dublju zdjelu, provjerite okus pa po potrebi dosolite i dopaprite. Prelijte sa smjesom jaja i vrhnja pa dobro pomiješajte.

Lim za pečenje obložite masnim papirom. Položite na njega 2 uljem ili maslacem premazana lista za pitu te na njih rasporedite trećinu nadjeva. Prekrijte nadjev s nova dva lista za pitu, dodajte drugu trećinu nadjeva, potom 2 lista tijesta, zadnju trećinu nadjeva i završite s listovima lisnatog tijesta.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta tj. dok ne porumeni.
Pečeni i još vrući burek premažite kistom sa slanom vodom po površini.



Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...