20120127

Mini quiche od lisnatog tijesta sa sirom brie i šampinjonima


Sastojci:

250 g zamrznutog lisnatog tijesta
100 g svježih šampinjona
100 g sira brie
100 g sira gouda
1 manja paprika babura
2 češnja češnjaka
2 cijela jaja
1 žumanjak
malo maslinovog ulja
sitno sjeckani pešrin
sol, papar
vrhnje za kuhanje
kiselo vrhnje
½ žličice Vegete


Priprema:

Odmrznite lisnato tijesto te ga tanko razvaljajte na radnoj površini. Izrežite ga potom okruglim kalupom nešto većim od promjera samog kalupa za mini quiche te svaki komad tijesta umetnite u kalup.

Tijesto izbockajte vilicom da se ne bi dizalo za vrijeme pečenja.

Gljive narežite na sitnije komadiće, a češnjak sitno naribajte na ribežu. Brie također nakidajte na manje komadiće, papriku narežite na kockice, a goudu naribajte te sve pomiješajte s gljivama.  Malo pouljite, posolite i popaprite i dobro promiješajte. Tako dobivenu smjesu ravnomjerno raspodijelite u kalupe s tijestom.

U međuvremenu zagrijte pećnicu na 220°C.

U zdjelici umutite dva cijela jaja, jedan žumanjak, 2 žlice kiselog vrhnja, malo vrhnja za kuhanje, sol, papar i malo Vegete. Dodajte sitno sjeckani peršin (oko pola šake) i dobro promiješajte.

Smjesom zalijte svaki mini quiche, pazeći da ne prelazi preko ruba lisnatog tijesta.

Pecite u pećnici dok površina quichea ne postane zlatno rumena.


Savjet:
Lisnato tijesto možete narezati i na kvadrate. U tom slučaju rubove tijesta koji ostanu visiti izvan kalupa nemojte preklapati preko quichea već ih zarolajte prema unutra, uz  sam rub kalupa. Tako će quiche izgledati puno dekorativniji, nego da tijesto samo preklopite preko nadjeva.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...