Penne Arrabbiata (Tjestenina u Arrabbiata umaku)

Sastojci: 

4  žlice maslinovog ulja
1 srednje veliki žuti luk, sitno nasjeckan
1 velika mrkva, naribana (ili nasjeckana u sjeckalici)
800 g konzerviranih pelata
1 žlica koncnetrata od rajčice
1/2 žličice čili pahuljica (može i više, prema ukusu)
4 usitnjenog češnja češnjaka (ili 1 žličica češnjaka u granulama)
sol i papar, količina prema ukusu
10-12 većih listova svježeg bosiljka
1/4 šalice ribanog parmezana

3 l vode
400 g tjestenine
1 žličica soli



Priprema:

U slanoj vodi skuhajte tjesteninu al dente, prema uputama s pakiranja.
Prije cijeđenja sačuvajte dvije šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina. 
Potom procijedite tjesteninu i isperite hladnom vodom kako bi se prestala kuhati. 
Ostavite sa strane.

U dubljoj tavi zagrijte ulje pa na njemu lagano popržite sitno najseckani luk. Dodajte  koncnetrat rajčice, kratko popržite pa začinite čili pahuljicama i promiješajte. Dodajte usitnjenu mrkvu i češnjak, posolite i popaprite prema ukusu.

U sjeckalici vrlo kratko isjeckajte pelate pa ih dodajte u tavu. Podlijte vodom koju ste sačuvali nakon kuhanja tjestenine i promiješajte.

Na laganoj vatri kuhajte dok se sastojci ne povežu, a umak malo ne ugusti - oko 7 - 8 minuta.

Nakon što se povrće ukuhalo, ugasite vatru. Nasjeckajte listove bosiljka pa ih umiješajte u umak. 

Kuhanu tjesteninu umiješajte u umak i prema potrebi dodajte još soli, papra i / ili čili pahuljica.

Servirajte vruće. Prema želji posipajte ribanim parmezanom (ili nekim drugim tvrdim sirom).






Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.