Liker St. Germain - liker od bazge

Sastojci: 

30 svježe ubranih cvjetova bazge
750 ml votke
3 ploške limuna
prema ukusu: 1/4 do 1/2 šalice šećera (može i bagremov med)


Priprema:

Odstranite stapke sa cvjetova bazge pa cvjetove položite u staklenku zapremine 1 litre.
Prelijte ih votkom i na vrh položite tri ploške limuna. One će poslužiti kao uteg koji će cvjetove držati uronjene u votku.

Poklopcem zatvorite staklenku i ostavite je na hladnijem i tamnijem mjestu (npr. podrum ili smočnica) oko 21 dan.

Procijedite bazgu kroz gušću pamučnu gazu pa u procijeđenu infuziju dodajte šećer (ili med). Dobro promiješajte sadržaj da se šećer (med) rastopi.

Ovako pripremljeni liker može se odmah konzumirati ili se može ostaviti za kasniju konzumaciju.

Procijeđeni liker ulijte u staklenu bocu i zatvorite poklopcem.

Liker ima neograničen rok trajanja.




Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.