4 jaja
100 g šećera
100 ml mlijeka
100 ml suncokretovog ulja
100 g mljevenog rogača
130 g oštrog brašna
20 g vanilin šećera
13 g praška za pecivo
3 velike, oguljene i naribane jabuke
Glazura:
150 g čokolade za kuhanje
6 žlica ulja
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za pečenje promjera 20 x 30 cm obložite papirom za pečenje.
U većoj zdjeli pomiješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte mlijeko i suncokretovo ulje, brašno i prašak za pecivo te mljeveni rogač. Sve dobro zamiješajte električnim mikserom.
U smjesu dodajte naribane jabuke pa ih umiješajte pomoću žlice ili kuhače.
Smjesu izlijte u pripremljeni kalup za pečenje i stavite peći 30 minuta u prethodno zagrijanu pećnicu.
Glazura:
Na pari rastopite čokoladu i umiješajte 6 žlica ulja.
Ostavite glazuru 10-ak minuta da se ohladi.
Pečeni i ohlađeni kolač prelijte glazurom i ostavite na hladnom da se glazura stegne.
Nema komentara:
Objavi komentar