/za 20 prutića
220 g prosijanog oštrog brašna
150 g mljevenih i tostiranih lješnjaka
12 g vanilin šećera
90 g šećera
200 g hladnog neslanog maslaca, narezanog na kockice
200 g tamne čokolade za kuhanje
10 g maslaca
Priprema:
U zdjeli za miksanje pomiješajte brašno, lješnjake, šećer i vanilin šećer pa dodajte maslac.
Mikserom izradite jednoličnu smjesu pa je potom podijelite na dva dijela i rukama od njih oblikujte dva tanka diska.
Stavite tijesto u hladnjak na 20 minuta da se ohladi i malo stegne.
Kada se tijesto ohladilo, izvadite jedan disk iz hladnjaka pa ga podijelite na 10 jednakih dijelova.
Svaki dio potom oblikujte u valjak debljine prsta i položite na lim za pečenje obložen masnim papirom.
Svaki dio potom oblikujte u valjak debljine prsta i položite na lim za pečenje obložen masnim papirom.
Ponovite postupak i s preostalim dijelom smjese.
Električnu pećnicu zagrijte na 200°C, s uključenim donjim i gornjim grijačem.
Pecite prutiće oko 15 minuta.
Pečene prutiće izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade.
U međuvremenu razlomite čokoladu na kockice pa je, zajedno s 10 g maslaca, rastopite na pari (ili u mikrovalnoj pećnici).
Vrhove ohlađenih prutića uronite u rastopljenu čokoladu i položite na podlozi od masnog papira dok se čokolada ne stegne.
Prutiće možete poslužiti odmah, ali su još bolji ako odstoje jedan dan u čvrsto zatvorenoj kutiji.
Nema komentara:
Objavi komentar