Lješnjak prutići

Sastojci: 
/za 20 prutića

220 g prosijanog oštrog brašna
150 g mljevenih  i tostiranih lješnjaka
12 g vanilin šećera
90 g šećera
200 g hladnog neslanog maslaca, narezanog na kockice

200 g tamne čokolade za kuhanje
10 g maslaca


Priprema:

U zdjeli za miksanje pomiješajte brašno, lješnjake, šećer i vanilin šećer pa dodajte maslac.

Mikserom izradite  jednoličnu smjesu pa je potom podijelite na dva dijela i rukama od njih oblikujte dva tanka diska.

Stavite tijesto u hladnjak na 20 minuta da se ohladi i malo stegne.

Kada se tijesto ohladilo, izvadite jedan disk iz hladnjaka pa ga podijelite na 10 jednakih dijelova.

Svaki dio potom oblikujte u valjak debljine prsta i položite na lim za pečenje obložen masnim papirom.

Ponovite postupak i s preostalim dijelom smjese.

Električnu pećnicu zagrijte na 200°C, s uključenim donjim i gornjim grijačem.

Pecite prutiće oko 15 minuta

Pečene prutiće izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade.


U međuvremenu razlomite čokoladu na kockice pa je, zajedno s 10 g maslaca, rastopite na pari (ili u mikrovalnoj pećnici).

Vrhove ohlađenih prutića uronite u rastopljenu čokoladu i položite na podlozi od masnog papira dok se čokolada ne stegne.

Prutiće možete poslužiti odmah, ali su još bolji ako odstoje jedan dan u  čvrsto zatvorenoj kutiji.






Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.