400 g mljevene teletine
1 žličica češnjaka u granulama
1/2 žličice luka u granulama
1 žličica talijanske mješavine začina
1/2 žličice suhog peršinovog lista
1 mrkva, naribana
1 jaje
1/3 šalice krušnih mrvica
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180°C, s upaljenom ventilacijom i pečenjem s donje strane.
U zdjeli pomiješajte teletinu, češnjak i luk u granulama, talijanski začin, suhi peršinov list i naribanu mrkvu. Dodajte jaje, dobro promiješajte pa dosipajte i krušne mrvice. Rukama ili kuhačom zamijesite mesnu smjesu tako da se svi sastojci dobro rasporede.
Rukama oblikujte mesne okruglice promjera oko 2 cm. Položite ih na lim za pečenje obložen masnim papirom.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok meso ne porumeni, oko 20 minuta.
Meso će tijekom pečenja ispustiti masnoću.
Pečene kuglice hvataljkom ili vilicom izvadite iz masnoće i odložite na tanjur.
Poslužite ih uz povrtni prilog prema želji, a s obzirom da su dosta sitne, možete ih koristiti i kao fino začinjeni mesni dodatak umiješan u povrtna variva ili juhe.
Nema komentara:
Objavi komentar