Rum kuglice s višnjama

Sastojci:
350 g mljevenog Petit Buerre keksa
200 g tamne čokolade za kuhanje
50 g mljevenih oraha (ili lješnjaka, ili badema)
50 g maslaca
100 ml mlake vode
2 žlice šećera u prahu
1 žlica ekstrakta vanilije
5 žlica ruma

Za punjenje: višnje iz kompota
Za ukrašavanje: kokos, mljeveni lješnjaci, bijela čokolada, čokoladne mrvice...


Priprema:
Nekoliko sati ranije:
Iz kompota izvadite 30-ak višanja te ih položite na manji pladanj (ili tanjur) i stavite u zamrzivač da se zalede. Na taj način će vam biti lakše kasnije oblikovati kuglice oko njih.

~~~

Pomiješajte sve suhe sastojke (mljeveni keks i orahe te šećer u prahu)  u većoj posudi.

Na pari rastopite maslac. Čokoladu natrgajte na kockice te je dodajte maslacu i miješajući rastopite. Umiješajte i ekstrakt vanilije te  rum za kolače. Dobivenom smjesom prelijte kekse i sve dobro promiješajte. Ukoliko je smjesa presuha, dodajte malo vode.

Kada dobijete jednoličnu smjesu, stavite posudu u hladnjak i ostavite oko sat vremena da se smjesa ohladi.

Izvadite višnje iz zamrzivača te smjesu za kuglice iz hladnjaka.

Oko svake višnje oblikujte kuglice od keksa promjera oko 3 cm.

Kuglice ukrasite prema želji - tako da ih uvaljate u smjesu kokosovog brašna, mljevenih orašastih plodova (orah, lješnjak, badem...).

Na pari rastopite 50 g bijele čokolade. Pola pripremljenih kuglica do pola uvaljajte u bijelu čokoladu pa ih potom posipajte tamnim čokoladnim mrvicama.

Ostale kuglice možete ukrasiti tako da zagrabite žlicom rastopljenu bijelu čokoladu te u tankom mlazu i s veće visine preko kuglica izvučete tanke čokoladne linije.

Gotove kuglice držite u hladnjaku prije posluživanja.



Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.