za 12 muffina
1/2 šalice rastopljenog maslaca, ohlađenog
2/3 šalice šećera
2 jaja, sobne temperature
1 1/3 šalice brašna
1 1/2 žličica praška za pecivo
3 žlice mljevenog maka
naribana korica od 2 limuna
naribana korica od 1 limete
1/4 žličice soli
1/2 šalice tekućeg jogurta
sok od pola limuna
2 žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 170°C. Kalup za muffine premažite maslacem i posipajte brašnom ili obložite papirnatim čašicama za muffine.
U većoj posudi pjenasto izradite maslac i šećer.
Jaja radvojite na žumanjke i bjelanjke. Maslacu dodajte jedan po jedan žumanjak pa svaki dobro istucite.
U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke, mak, limunovu i limetinu koricu.
Naizmjenično i postepeno smjesi sa žumanjcima dodajvajte suhe sastojke, jogurt, limunov sok i vanilijin ekstrakt pa dobro izradite u glatku smjesu.
U trećoj posudi od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg pa ga potom lagano, ali dobro umiješajte u ostatak smjese.
Kalupe za muffine napunite oko 3/4 do vrha pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 12-15 minuta (ovisno o pećnici) tj. dok zabodeni drveni štapić iz kolačića ne izađe čist. Pazite da ih ne prepečete!
Nema komentara:
Objavi komentar