Zapečeni složenac od graha i krumpira

Sastojci: 
/za 2 serviranja

1 konzerva crvenog graha
175 ml salse
2 češnja češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
1/2 žličice mljevenog kumina
1/8 žličice mljevenog papra
kajenski papar po ukusu
1/2 šalice vode + po potrebi za podlijevanje
1/2 povrtne kocke za juhu
1 žlica koncentrata rajčice
naribani tvrdi sir po želji


2 velika krumpira
1/2 žličice suncokretovog ulja
sol
svježe mljeveni papar


Priprema:

Pećnicu zagrijte na 220°C.

Krumpir ogulite i narežite na manje kockice. Stavite ga u manju zdjelu i polijte s 1/2 žličice suncokretovog ulja. Posolite i popaprite po ukusu pa sve dobro protresite tako da se krumpir ravnomjerno začini. Rasporedite ga na dno vatrostalne posude ili u dvije manje vatrostalne posude veličine jedne porcije. Stavite da se peče u pećnici oko 15 minuta tj. dok krumpir ne počne rumeniti (dužina pečenja ovisi o veličini narezanih krumpira).

Procijedite grah iz konzerve te ga isperite. Ostavite sa strane.
U međuvremenu u dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje te na njemu kratko popržite protisnuti češnjak. Dodajte grah te sve podlijte vodom. Dodajte pola kocke za juhu, koncentrat rajčice i salsu, papar, kumin i kajenski papar te sve dobro promiješajte. Na laganoj vatri kuhajte oko 10 minuta povremeno miješajući. Po potrebi podlijte s malo vode kako se umak ne bi zasušio. Po potrebi i dosolite.

Pečene krumpir izvadite iz pećnice pa po njemu ravnomjerno rasporedite salsu s grahom. Po želji preko salse naribajte tvrdi sir (npr. podravec). Vratite u pećnicu i pecite još oko 6-7 minuta tj. dok se sve zajedno malo ne zapeče, a sir ne porumeni. Poslužite toplo.









Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.