250 g mljevenog keksa od maslaca
100 g kvalitetne čokolade za kuhanje, naribane
1 rum šećer
2 žličice ruma
150 g tostiranih pa samljevenih lješnjaka
50 g maslaca, rastopljenog i malo ohlađenog
100 ml slatkog vrhnja
100 g tostiranih cijelih lješnjaka
Za uvaljati kuglice po želji:
mljeveni lješnjaci
zdrobljeni ili mljeveni keksi
ribana čokolada
čokoladne mrvice
šećer u prahu
kristal šećer
kokosovo brašno
šećerne mrvice u boji...
Priprema:
U većoj zdjeli pomiješajte mljeveni keks, mljeveni lješnjak i ribanu čokoladu. Dodajte rum šećer, rum, rastopljeni maslac i slatko vrhnje. Sve dobro pomiješajte drvenom kuhačom u jednoličnu i čvrstu smjesu. Potom zdjelu prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak. Ostavite tako oko tri sata da odstoji, kako bi se svi sastojci proželi.
Izvadite iz hladnjaka. Rukama od smjese oblikujte kuglice promjera oko 2 cm. U svaku kuglicu utisnite po jedan cijeli lješnjak te ponovno dlanovima zaoblite kuglicu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite smjesu. Svaku kuglicu uvaljajte željeni pripremljenu smjesu - ribanu čokoladu, kekse, lješnjake ili slično pa ih odlažite u ukrasne papirnate košarice.
Čuvajte na hladnom u pokrivenoj posudi.
Nema komentara:
Objavi komentar