Sastojci:
svježi matovilac
mladi listovi zelenog radiča, narezani na trakice
sir tilzit, nasjeckan na manje kockice
krupno nasjeckani lješnjaci
lješnjakovo ulje
ocat (ili, po želji, limunov sok)
sol, po ukusu
Priprema:
Matovilac i radič dobro operite pa potom listove radiča narežite na uske trakice.
U većoj zdjeli pomiješajte dvije salate, dodajte lješnjakovo ulje i ocat (limunov sok) i posolite.
Tilzit (ili neki drugi tvrdi sir) narežite na manje kockice, a lješknjake na polovice ili četvrtine, ovisno o veličini. Dodajte sir i lješnjake u salatu te dobro promiješajte.
Poslužite svježe.
Salata od matovilca i zelenog radiča s lješnjacima i tvrdim sirom
by
Točka
in
hladno predjelo,
lješnjaci,
lješnjak,
lješnjakovo ulje,
matovilac,
prilog,
radič,
salata,
tilzit,
tvrdi sir,
zeleni radič
zeleni radič
Ključne riječi:
hladno predjelo,
lješnjaci,
lješnjak,
lješnjakovo ulje,
matovilac,
prilog,
radič,
salata,
tilzit,
tvrdi sir,
zeleni radič
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar