Sastojci:
Za 4 osobe:
400 g prokulice
sol
400 grama hokkaido bundeve
1/2 vezice kadulje
200 g dimljene slanine, narezane na kockice
svježe mljeveni papar
muškatni oraščić
Priprema:
Očistite prokulicu, operite je i prerežite na pola, a zatim blanširajte 5 minuta u kipućoj posoljenoj vodi. Odlijte vodu, prokulicu nakratko stavite u hladnu vodu pa je procijedite.
Ogulite bundevu, odstranite sjemenke i niti, a zatim meso bundeve narežite na kockice.
Operite kadulju, otresite vodu, otrgnite listiće pa pola količine sitno nasjeckajte.
Slaninu popecite u tavi, dodajte bundevu i prokulice pa sve zajedno pecite 5 do 7 minuta uz povremeno okretanje. Dodajte nasjeckanu kadulju, posolite i popaprite. Začinite muškatnim oraščićem, a zatim poslužite posuto preostalim listićima kadulje.
Pečena prokulica s bundevom i kaduljom
by
Točka
in
brzo,
bundeva,
glavno jelo,
hokaido,
hokkaido,
jednostavno,
kadulja,
kelj pupčar,
lako,
prilog,
prokulica,
prokulice,
slanina,
tikva
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar