Sastojci:
Za 4 osobe:
800 g prokulica
1 limun
400 ml povrtnog temeljca
2 žlice maslaca
sol
svježe mljeveni papar
korijandar
Priprema:
Očistite prokulicu, operite i prerežite na pola. Limun operite vrućom vodom i osušite papirnatim ručnikom, a zatim koricu naribajte na tanke trake i iscijedite sok.
U loncu zakuhajte temeljac s malo limunova soka. Prokulicu stavite u nastavak za kuhanje na pari te ga smjestite na lonac sa zakuhalim temeljcem pa ih kuhajte oko 10 minuta tako da budu al dente.
U tavi otopite maslac, a zatim na njemu kratko propirjajte limunovu koricu. Dodajte prokulice, kratko ih propirjajte na maslacu pa ih začinite solju, paprom, korijandrom i preostalim limunovim sokom.
Poslužite kao prilog mesu.
Prokulica kuhana na pari s limunom
by
Točka
in
brzo,
dijetalno,
jednostavno,
kelj pupčar,
lako,
limun,
prilog,
prokulica,
prokulice,
vegetarijanska kuhinja
Tags
# brzo
# dijetalno
vegetarijanska kuhinja
Ključne riječi:
brzo,
dijetalno,
jednostavno,
kelj pupčar,
lako,
limun,
prilog,
prokulica,
prokulice,
vegetarijanska kuhinja
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Fino... Jos jedan odlican recept za prokelj!
OdgovoriIzbriši