Sastojci:
Za 1 lim promjera 26 cm:
Tijesto:
250 g brašna
100 g hladnog maslaca
1 jaje
sol
Nadjev:
350 g prokulica (kelja pupčara)
4 jaja
300 g kiselog vrhnja
sol, papar
muškatni oraščić
Priprema:
Brašno, jaje, maslac i prstohvat soli umijesite u glatko tijesto. Oblikujte kuglu, omotajte je folijom pa ostavite pola sata da odstoji u hladnjaku. Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 180°C.
Očistite i operite prokulice. Blanširajte ih u većoj količini slane vode oko tri minute pa ih izvadite, prelijte hladnom vodom i ocijedite.
Jaja i kiselo vrhnje umutite u homogenu smjesu te začinite solju, muškatnim oraščićem i paprom.
Tijesto razvaljajte na radnoj površini posutoj brašnom i stavite ga u namašćeni lim za pečenje. Oblikujte povišeni rub tako da tijesto razvučete prema rubu lima.
Prokulice uvaljajte u smjesu od jaja i vrhnja pa sve rasporedite po tijestu. Ostavite da se quiche peče 30 do 40 minuta u pećnici, sve dok ne popirimi zlatnosmeđu boju. Nakon što ga izvadite iz pećnice, ostavite ga da se malo ohladi pa ga tek onda režite.
Quiche od prokulica
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar