Sastojci:
6 listova tankog tijesta za savijače
4 dag suhe slanine
4 dag maslaca
35 dag šampinjona
2 šnite bijelog kruha
papar
1 češanj češnjaka
1 jaje
2 dl kiselog vrhnja
1 žlica estragon senfa
1 žlica mješavine začina
Priprema:
Šampinjone očistite, kratko operite, osušite te narežite na tanke ploške. U manjoj zdjelici pomiješajte jaje, papar, 1 dl vrhnja i žlicu senfa.
Na tavi zagrijte maslac te na njemu popržite sitno nasjeckanu slaninu. Dodajte pripremljene šampinjone i žlicu mješavine začina. Dinstajte dok tekućina ne ispari. Uklonite s vatre te ostavite da se malo ohladi pa potom u gljive ulijte smjesu s jajetom i dobro promiješajte.
Kruh narežite na kockice, a češnjak na sitno pa i njih umiješajte u gljive.
List tijesta za savijače premažite s malo rastopljenog maslaca te na njega položite još jedan list. Na njih potom rasporedite trećinu smjese s gljivama i umotajte u savijaču.
Ponovite postupak s ostala četiri lista, tako da na kraju dobijete tri savijače. Položite ih u lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (ili ste ga premazali s malo ulja). Savijače prelijte s preostalim vrhnjem, koje ste razrijedili s malo mlijeka.
Pecite 25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C.
Savijača sa šampinjonima
by
Točka
in
brzo,
burek,
gljive,
jednostavno,
lako,
pita,
predjelo,
savijača,
senf,
slanina,
slano,
šampinjoni,
tijesto za savijače,
toplo predjelo
toplo predjelo
Ključne riječi:
brzo,
burek,
gljive,
jednostavno,
lako,
pita,
predjelo,
savijača,
senf,
slanina,
slano,
šampinjoni,
tijesto za savijače,
toplo predjelo
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
mislim dA bi se ovo jako,jako svidjelo mome mužu.nema druge nego isprobati! :)
OdgovoriIzbriši