Sastojci:
250 g brašna
1 vrećica praška za pecivo
1 vanilin šećer
2 dl jogurta
2 jaja
1 jabuka
šećer za posipanje (u prahu ili kristal)
suncokretovo ulje za prženje
Priprema:
U posudi najprije pomiješajte jaja i jogurt pa dodajte vanilin šećer i dobro izmutite kako bi se šećer otopio. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa tu smjesu postupno dodajte jajima s jogurtom. Ostavite oko 15-ak minuta da odstoji i da se svi sastojci dobro prožmu.
Jabuku ogulite i naribajte na ribež. Prije samog prženja umiješajte naribanu jabuku u smjesu s jajima.
U dubljoj posudi dobro zagrijte ulje (onoliko koliko je potrebno da se fritula čitava uroni u njega). Kada je ulje dovoljno vruće smanjite vatru na srednju jačinu.
Žličicom oblikujte kuglice te ih pažljivo stavite pržiti u vruće ulje. Pržene, zlatnosmeđe fritule vadite mrežicom te ih odložite na kuhinjski papir kako bi se ocijedio višak masnoće.
Posipajte šećerom i poslužite toplo.
Fritule s jabukama
by
Točka
in
brzo,
dalmatinska kuhinja,
fritule,
hrvatska kuhinja,
jabuka,
jednostavno,
lako,
poklade,
prženo,
slatko
slatko
Ključne riječi:
brzo,
dalmatinska kuhinja,
fritule,
hrvatska kuhinja,
jabuka,
jednostavno,
lako,
poklade,
prženo,
slatko
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar