Za ovaj recept kao mjerica koristi se čaša od jogurta, ona od 180 ml.
Sastojci:
1 pakiranje tankih kora za savijaču
5 čaša čvrstog jogurta
3 čaše šećera
2 1/2 čaše griza
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
1 čaša ulja
voćni nadjev po izboru - najbolje višnje ili ribane jabuke
Priprema:
Jogurt, šećer, griz, vaniliju, prašak za pecivo i ulje dobro izmješajte pjenjačom (ne mikserom) u većoj zdjeli.
Za svaku štrudlu izdvojite po 4 lista za savijače. Najprije stavite dva lista jedan na drugi te ih obilno premažite izmiješanim nadjevom. Prekrijte još jednom listom te i njega premažite nadjevom. Prekrijte četvrtim listom te na njega rasporedite voćni nadjev.
Oprezno zarolajte štrudlu, krajeve presavinite prema unutra kako nadjev ne bi iscurio te štrudlu premjesjtite na prethodno maslacem podmazanu tepsiju. Ponovite postupak s preostalim korama.
Četkicom svaku štrudlu premažite s malo ulja. Ako vam je ostalo nadjeva, možete njime premazati štrudle odozgo.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, oko dvadesetak minuta tj. dok savijača ne porumeni.
Volim savijače s dodatkom jogurta, odlično izgleda!!
OdgovoriIzbriši