20150706

Omlet s avokadom

Sastojci za 4 serviranja:

2 žlice maslinova ulja
2 šalice nasjeckane svježe brokule ili cvjetače
1 crvena paprika, nasjeckana
1 manja ljutika, nasjeckana
4 jaja
sol, papar
1 avokado, nasjeckan
cherry rajčice


Priprema:

U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje pa kratko izdinstajte povrće. Rasporedite ga potom na četiri jednaka dijela.
U zdjelici umutite jedno jaje, posolite ga i popaprite po želji.
Četvrtinu povrća prebacite u mini tavu (tava za jedno jaje) te ga zalijte umućenim jajetom. Pecite dok ne porumeni s donje strane, pa ga okrenite i samo još kratko  popecite, da jaje koagulira.
Na omlet rasporedite četvrtinu avokada.
Ponovite postupak s ostala 3 jaja i ostatkom povrća.
Servirajte toplo.

Ovo jelo se može pripremiti i kao kajgana.
Povrće pripremite prema navedenom opisu pa zalijte s četiri umućena jaja i ispecite kao kajganu. Podijelite na četvrtine, dodajte avokado i rajčicu.




Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...