20150707

Jakobove kapice u umaku od slanih inćuna i vinjaka

Sastojci (za 4 osobe):

12 Jakobovih kapica
60 g maslaca
2 češnja češnjaka, protisnuta
1 inćun iz ulja
sol i svježe mljeveni crni papar
maslinovo ulje
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žlice vinjaka


Priprema:

Otvorite jakobove kapice, izvadite mesnati dio i prepolovite ga po širini. Operite i osušite ljušture te ih premažite s malo maslaca. Vratite u njih meso školjke koje ste prethodno umočili u 20 g rastopljenog maslaca.

Zagrijte pećnicu na 250°C. Pecite školjke u pećnici 5 minuta.

U manjem lončiću pomiješajte ostatak rastopljenog maslaca, maslinovo ulje, sitno nasejckan peršin, nasjeckani inćun, češnjak, vinjak i svježe mljeveni papar. Stavite umak na laganu vatru i miješajte sve dok se malo ne reducira, a alkohol ne ispari.

Školjke izvadite iz pećnice pa svaku prelijte s malo umaka. Potom ih vratite u pećnicu i pecite još 2 minute. Poslužite toplo s prepečenim kruhom.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...