20150404

Zelena tjestenina s gljivama

Sastojci:

300 g tjestenine sa špinatom
300 g šampinjona
1 manji smeđi luk
1 1/2 žlica sojinog umaka
1 žlica aceta balsamica
1 žlica brašna
sol, papar
peršinov list
vlasac
sok od 1/2 limuna
voda
maslinovo ulje


Priprema:

Luk sitno nasjeckajte, a gljive narežite na četvrtine.

U većem loncu zakuhajte vodu sa žlicom soli te u njoj skujajte zelenu tjesteninu.

Na maslinovom ulju u dubljoj tavi kratko prodinstajte luk te mu dodajte šampinjone.  Ako koristite suhi peršinov list, dodajte sada i njega.Dinstajte dok se šampinjoni ne opuste pa popaprite i dodajte sojin umak. Promiješajte pa gljive istresite u tanjur i ostavite sa strane.

U istu tavu dodajte žlicu maslinova ulja, žlicu aceta balsamica i vlasac (količina po želji).  Podlijte s malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. U manjoj zdjelici umutite 1/2 šalice vode (od tjestenine) i brašno te smjesu istresite u tavu i dobro umiješajte da se sve zgusne. Potom ponovno podlijevajte s vodom dok ne dođete do željene "siruapste" strukture. Ako vam umak izgleda prerijedak, ne brinite, jer će tjestenina sve upiti.

Dodajte tjesteninu, dobro promiješajte pa tjestenini dodajte i gljive. Još jednom dobro promiješajte i kratko prodinstajte. Ukoliko koristite svježi peršinov list, sada ga posipajte.

Servirajte toplo.


Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...