20131219

Pečena prokulica s bundevom i kaduljom

Sastojci:

Za 4 osobe:

400 g prokulice
sol
400 grama hokkaido bundeve
1/2 vezice kadulje
200 g dimljene slanine, narezane na kockice
svježe mljeveni papar
muškatni oraščić

Priprema:

Očistite prokulicu, operite je i prerežite na pola, a zatim blanširajte 5 minuta u kipućoj posoljenoj vodi. Odlijte vodu, prokulicu nakratko stavite u hladnu vodu pa je procijedite.

Ogulite bundevu, odstranite sjemenke i niti, a zatim meso bundeve narežite na kockice.

Operite kadulju, otresite vodu, otrgnite listiće pa pola količine sitno nasjeckajte.

Slaninu popecite u tavi, dodajte bundevu i prokulice pa sve zajedno pecite 5 do 7 minuta uz povremeno okretanje. Dodajte nasjeckanu kadulju, posolite i popaprite. Začinite muškatnim oraščićem, a zatim poslužite posuto preostalim listićima kadulje.


Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...