Maslac s bosiljkom

Sastojci:

100 g neslanog maslaca, sobne temperature
30 g listova svježeg bosiljka
svježe naribana korica 1/2 limuna
prstohvat soli


Priprema:

U lončiću zakuhajte vodu, a u zdjeli sa strane pripremite vodu s ledom. 
U kipućoj vodi kratko blanširajte listove bosiljka, oko pola minute pa ga pomoću cjediljke ili šupljikave žlice prebacite u vodu s ledom, kako bi se odmah zaustavilo daljnje kuhanje. Ohlađeni bosiljak dobro ocijedite stiskajući ga među dlanovima.

U višu i užu posudu stavite omekšali maslac i dodajte mu bosiljak.  Naribajte koricu pola limuna i dodajte soli prema ukusu.

Štapnim mikserom izradite maslac s bosiljkom, dok smjesa ne postane jednolična i prozračna.
Ako nemate štapni mikser, isto možete napraviti i pomoću električne sjeckalice ili pomoću ručne spatule. Ako radite sa spatulom, bosiljak sitno nasjeckajte prije nego ga dodate maslacu.

Pazite da se maslac previše ne zagrije i da se ne počne topiti.

Čuvajte  do dva mjeseca u hladnjaku u dobro zatvorenoj posudi za maslac.
Maslac možete i zamrznuti te ga čuvati u zamrzivaču do godinu dana.








Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.