100 g neslanog maslaca, sobne temperature
30 g listova svježeg bosiljka
svježe naribana korica 1/2 limuna
prstohvat soli
Priprema:
U lončiću zakuhajte vodu, a u zdjeli sa strane pripremite vodu s ledom.
U kipućoj vodi kratko blanširajte listove bosiljka, oko pola minute pa ga pomoću cjediljke ili šupljikave žlice prebacite u vodu s ledom, kako bi se odmah zaustavilo daljnje kuhanje. Ohlađeni bosiljak dobro ocijedite stiskajući ga među dlanovima.
U višu i užu posudu stavite omekšali maslac i dodajte mu bosiljak. Naribajte koricu pola limuna i dodajte soli prema ukusu.
Štapnim mikserom izradite maslac s bosiljkom, dok smjesa ne postane jednolična i prozračna.
Ako nemate štapni mikser, isto možete napraviti i pomoću električne sjeckalice ili pomoću ručne spatule. Ako radite sa spatulom, bosiljak sitno nasjeckajte prije nego ga dodate maslacu.
Pazite da se maslac previše ne zagrije i da se ne počne topiti.
Čuvajte do dva mjeseca u hladnjaku u dobro zatvorenoj posudi za maslac.
Maslac možete i zamrznuti te ga čuvati u zamrzivaču do godinu dana.

Nema komentara:
Objavi komentar