Riža s patlidžanom i rajčicom

Sastojci: 
/za 4 osobe
2 srednje velika patlidžana
2 velike svježe rajčice
3 žlice maslinovog ulja
sol i papar
1/2 žličice krupno mljevenog čilija
2 protisnuta češnja češnjaka (ili 1/2 žličice češnjaka u prahu)
1 žličica luka u prahu
1 žličica suhog bosiljka
180 ml pasirane rajčice
1 1/2 šalica Arborio riže
po želji: ribani parmezan

Priprema:
Patlidžane ogulite i narežite na kockice. U većoj posudi ih posolite i popaprite te dodajte sve ostale začine - čili, češnjak, luk i bosiljak. Protresite posudu kako bi se svi patlidžani jednoliko začinili.

Rajčice više puta plitko zarežite oštrim nožem pa ih kratko potopite u kipućoj vodi. Nožem ogulite kožicu i narežite ih na manje kockice. 

Skuhajte rižu prema uputama na kutiji.

Na duboljoj tavi zagrijte ulje pa na njemu popržite začinjene patlidžane, dok ne porumene. 
Dodajte narezanu rajčicu, promiješajte i kratko prodinstajte. Podlijte pasiranom rajčicom i pustite da zakuha. Ako je povrće pregusto tj. presuho, možete ga podliti s malo malo vode. Kuhajte kratko na laganoj vatri, dok rajčica i patlidžan malo ne omekšaju. Kada je povrće skuhano, po potrebi pojačajte navedene začine.

U većoj posudi za serviranje zajedno pomiješajte vruću rižu i povrće i ostavite 10 minuta da odstoji i da se svi sastojci sjedine, a okusi prožmu.

Servirajte toplo posipano svježe naribanim parmezanom.



Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.