/za 4 osobe
Servirajte toplo posipano svježe naribanim parmezanom.
2 srednje velika patlidžana
2 velike svježe rajčice
3 žlice maslinovog ulja
sol i papar
1/2 žličice krupno mljevenog čilija
2 protisnuta češnja češnjaka (ili 1/2 žličice češnjaka u prahu)
1 žličica luka u prahu
1 žličica suhog bosiljka
180 ml pasirane rajčice
1 1/2 šalica Arborio riže
po želji: ribani parmezan
Priprema:
Patlidžane prema želji ogulite i narežite na kockice. U većoj posudi ih posolite i popaprite te dodajte sve ostale začine - čili, češnjak, luk i bosiljak. Protresite posudu kako bi se svi patlidžani jednoliko začinili.
Rajčice više puta plitko zarežite oštrim nožem pa ih kratko potopite u kipućoj vodi. Nožem ogulite kožicu i narežite ih na manje kockice.
Skuhajte rižu prema uputama na kutiji.
Na duboljoj tavi zagrijte ulje pa na njemu popržite začinjene patlidžane, dok ne porumene.
Dodajte narezanu rajčicu, promiješajte i kratko prodinstajte. Podlijte pasiranom rajčicom i pustite da zakuha. Ako je povrće pregusto tj. presuho, možete ga podliti s malo malo vode. Kuhajte kratko na laganoj vatri, dok rajčica i patlidžan malo ne omekšaju. Kada je povrće skuhano, po potrebi pojačajte navedene začine.
U većoj posudi za serviranje zajedno pomiješajte vruću rižu i povrće i ostavite 10 minuta da odstoji i da se svi sastojci sjedine, a okusi prožmu.
Servirajte toplo posipano svježe naribanim parmezanom.
Nema komentara:
Objavi komentar