350 g vanilin keksa (npr. Lilly od Kraša)
400 g mljevenih badema
160 g bijele čokolade
40 ml tekile
4 žlice marmelade od naranče
2 žlica agavinog sirupa
Dekoracija po želji: rastopljena bijela čokolada / tamna čokolada
kristal šećer u boji ili bijeli, čokoladne mrvice, krupno mljeveni bademi...
Priprema:
Kekse izmrvite pa ih u zdjeli pomiješajte s mljevenim bademima.
Bijelu čokoladu otopite na pari (ili u mikrovalnoj pećnici).
Tekilu, marmeladu i agavin sirup dodajte u blender i dobro promiješajte pa mješavinu, zajedno s rastopljenom čokoladom dodajte u posudu s keksima i bademima i sve dobro izmiješajte.
Od tako dobivene smjese oblikujte kuglice promjera oko 2,5 cm. Svaku kuglicu uvaljajte u rastopljenu bijelu čokoladu, a potom po želji i u neki drugi posip te je položite u ukrasnu papirnatu čašicu.
Nema komentara:
Objavi komentar