Sastojci:
3 srednje velika poriluka
1 veći krumpir
1 manji batat
2 češnja češnjaka
1 povrtna kocka za juhu
100 g tjestenine (ditalini) - opcija
3 srednje velika lovorova lista
1/4 žličice mljevenog zrna gorušice
1/8 žličice kajenskog papra
sol i crni papar po ukusu
voda
2 žlice suncokretovog ulja
1 žličica brašna
Priprema:
Poriluk dobro operite i narežite na tanje kolutove. Krumpir i batat ogulite pa narežite na manje kockice.
Kocku juhe rastopite u pola litre kipuće vode i ostavite strane za podlijevanje.
U loncu za varivo zagrijte ulje pa na njemu popržite krumpir, oko 5 minuta. Dodajte batat i protisnuti češnjak pa još kratko popržite. Posolite i popaprite po želji te dodajte kajenski papar. Posipajte žličicom brašna pa pustite da se i brašno malo zarumeni, povremeno miješajući, pazeći da ne zagori.
Dodajte u lonac narezani poriluk pa dinstajte oko 5 minuta, povremeno mijšajući. Kad se sadržaj u loncu distanjem opusti, podlijte ga s malo vode u kojoj ste otopili povrtnu kocku. Promiješajte, dodajte lovorov list i mljevenu gorušicu pa pustite da se sadržaj lagano ukuha i malo ugusti.
Prelijte sadržaj s ostatkom povrtnog temeljca i pustite da zakuha.
Ukoliko želite, dodajte varivu tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente. Po potrebi dolijte još malo vode i/ili dosolite.
Uklonite s vatre i prije serviranja ostavite varivo da odstoji oko 10 minuta, da se svi sastojci dodatno prožmu. Servirajte toplo.
Varivo od poriluka i krumpira
Tags
# bez mesa
# fino varivo
vegetarijansko
Ključne riječi:
bez mesa,
fino varivo,
glavno jelo,
jednostavno,
poriluk,
varivo,
varivo od poriluka,
veganska kuhinja,
vegetarijanska kuhinja,
vegetarijansko
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar