(za 2 serviranja)
1 šalica kuskusa
1 kocka za povrtnu juhu
1/2 šalice muškatne tikve, nasjeckane na kockice
2 žlice sjemenki nara
1 žlica naribane narančine korice
1 žlica maslinovog ulja + malo za pečenje tikve
2 žlice soka od naranče
sol i papar prema ukusu
malo kajenskog papra
Priprema:
U jednoj i pol šalice vode zakuhajte kocku za povrtnu juhu i žlicu maslinova ulja. Kada zakipi, uklonite s vatre pa umiješajte kuskus. Miješajte dok kuskus ne upije tekućinu, a smjesa postane rahla.
Sok od naranče, narančinu koricu i nar promiješajte u zdjelici pa mješavinom prelijte kuskus. Promiješajte.
Oguljenu i nasjeckanu tikvu u zdjeli posolite, popaprite, začinite kajenskim paprom (po želji) i pokapajte s malo ulja pa dobro protresite da se jednolično začini. Rasporedite je po masnom papiru na lim za pečenje te stavite pećnicu prethodno zagrijanu na 200°C. Pecite dok tikva ne omekša i ne porumeni.
Pečenu tikvu izvadite iz pećnice te je pomiješajte s kuskusom. Sve dobro promiješajte. Posolite i popaprite prema ukusu.
Nema komentara:
Objavi komentar