Za 6 serviranja:
2 veće tikvice
2 srednje velika mlada patlidžana
1 manja paprika
2 češnja češnjaka
250 g zamrznutih zelenih mahuna
1 veći korijen peršina
2 veće rajčice
2 žličice aceta balsamica
2 žličice maslinovog ulja
sol, papar
hvarska mješavina začina
parmezan i listići svježeg bosiljka za posipanje
Priprema:
Tikvice i patlidžan ogulite. Patlidžan narežite na kockice (2 cm), a tikvice na ½ cm debele ploške. Ako je tikvica veća, dobivene ploške prepolovite. Sve posolite.
Papriku i oguljeni peršin narežite na manje kockice.
Mahune kratko obarite u kipućoj slanoj vodi.
U dubljoj tavi zagrijte ulje pa na njemu kratko popržite tikvice i korijen peršina. Dodajte protisnuti češnjak pa potom povrće posolite i posipajte hvarskim začinom (po ukusu). Dodajte patlidžan pa stišajte vatru. Kratko pržite, povremeno protresajući tavu i miješajući povrće sve dok onolagano ne porumeni i ne omekša. Popaprite po ukusu.
U međuvremenu rajčicu narežite na manje komade pa je posipajte s acetom balsamicom.
Povrću u tavi, kad je već pri kraju, dodajte procijeđene mahune te promiješajte. Još kratko prodinstajte, da se svi okusi prožmu. Po potrebi dosolite i pojačajte ostale začine.
Pretresite povrće u posudu za serviranje. Promiješajte kako bi se malo ohladilo pa mu dodajte nasjeckanu rajčicu i papriku.
Nema komentara:
Objavi komentar