za dvije osobe - 6 palačinki promjera 15 cm
Za palačinke:
½ šalice brašna
¼ žličice soli
½ šalice vode
¼ šalice mlijeka
1 jaje
Punjenje:
½ šalice mlijeka
¼ šalice vode
¾ šalice pilećeg temeljca
3 žlice brašna
2 žlice bijelog vina
1/8 žličice muškatnog oraščića
1/8 žličice kajenskog papra
¼ šalice parmezana
2 žlice svježeg lista peršina, sitno nasjeckanog
mljeveni crni papar (po ukusu)
3 češnja češnjaka
¼ žličice soli
1/4 žličice origana
6 šnita pureće šunke
Priprema:
Od sastojaka za palačinke umutite glatku smjesu pa na vrućoj tavi ispecite 6 manjih palačinki (promjer 15 cm). Odložite na toplom, prekriveno folijom.
Punjenje:
Pomiješajte mlijeko, vodu, temeljac, brašno, vino, muškatni oraščić, kajenski papar i papar u manjem lončiću pa zagrijte na vatri i kuhajte, stalno miješajući, oko 7-8 minuta tj. dok se umak ne ugusti. Uklonite s vatre, dodajte parmezan i žlicu peršina. Poklopite i ostavite sa strane.
Na vrućoj tavi popržite gljive, češnjak, sol i origano pa dinstajte stalno miješajući, oko 6 minuta. Uklonite s vatre pa umiješajte ostatak peršinovog lista.
Zagrijte pećnicu na 220°C. Manju tepsiju obložite papirom za pečenje pa papir premažite s malo ulja.
Svaku palačinku prekrijte s jednom šnitom pureće šunke, napunite s jednom žlicom umaka i dvije žlice gljiva. Umotajte palačinke i položite na masni papir jednu do druge. Ostatak umaka prelijte preko palačinki. Pecite dok se ne zarumene, oko 25 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar