malo tvrdog sira (npr. podravec ili gouda), narezan na manje
kockice
sol, papar
1 manja svježa paprika, narezana na sitne kockice
malo pancete (slanine), narezane na sitne kockice ili uske
trakice
češnjak (ribani ili u prahu)
3 žlice vrhnja za kuhanje
1 žlica kiselog vrhnja
malo svježeg peršinovog lista, sitno sjeckanog
kruh
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220°C .
Pancetu kratko popržite na tavi da porumeni i postane
hruskava.
Ricottu istresite u posudu za miješanje, dodajte vrhnje za
kuhanje, tvrdi sir, kiselo vrhnje, sol i češnjak te dobro umiješajte. Dodajte
pancetu, papriku i svježi peršin. Popaprite te dosolite po potrebi (pazite da
ne bude preslano jer i panceta sadrži sol). Promiješajte.
Na šnite kruha rasporedite u debljem sloju pripremljeni
nadjev. Posipajte s malo tostiranih sjemenki suncokreta.
Sendviče pecite u pećnici dok se tvrdi sir ne rastopi, a
površina sendviča ne poprimi lagano rumenu boju.
Ideja:
Nakon što na kruh rasporedite nadjev, možete ga dodatno posipati i s malo tostiranih sjemenki suncokreta.
Ideja:
Nakon što na kruh rasporedite nadjev, možete ga dodatno posipati i s malo tostiranih sjemenki suncokreta.
Nema komentara:
Objavi komentar