Sastojci:
2 češnja češnjaka, sitno naribana
1 šalica krušnih mrvica
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice ulja
500 ml vode
1 ½ žličica mješavine mediteranskih začina (bosiljak,
origano, ružmarin, mažuran, timijan)
1 žličica dijon senfa
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220°C .
Na ulju kratko popržite šunku narezanu na sitne kockice.
U zdjeli umiješajte ricotta sir, vrhnje za kuhanje, vodu,
mediteranske začine i senf. Dodajte otopljeni i procijeđeni špinat, češnjak,
nekuhanu tjesteninu i proprženu šunku te dobro promiješajte. Smjesu istresite u
vatrostalnu posudu te pecite oko 30 minuta, s tim da tjesteninu jednom
promiješajte na pola pečenja, to jest oko petnaeste minute.
U zdjelici pomiješajte krušne mrvice s parmezanom.
Nakon pola sata pečenja, izvadite tjesteninu, posipajte je
krušnim mrvicama i parmezanom te vratite u pećnicu da se peče još oko 5 do 7
minuta ili dok površina ne porumeni.
Poslužite toplo.
Nema komentara:
Objavi komentar