20131219

Prokulica kuhana na pari s limunom

Sastojci:

Za 4 osobe:

800 g prokulica
1 limun
400 ml povrtnog temeljca
2 žlice maslaca
sol
svježe mljeveni papar
korijandar


Priprema:

Očistite prokulicu, operite i prerežite na pola. Limun operite vrućom vodom i osušite papirnatim ručnikom, a zatim koricu naribajte na tanke trake i iscijedite sok.

U loncu zakuhajte temeljac s malo limunova soka. Prokulicu stavite u nastavak za kuhanje na pari te ga smjestite na lonac sa zakuhalim temeljcem pa ih kuhajte oko 10 minuta tako da budu al dente.

U tavi otopite maslac, a zatim na njemu kratko propirjajte limunovu koricu. Dodajte prokulice, kratko ih propirjajte na maslacu pa ih začinite solju, paprom, korijandrom i preostalim limunovim sokom.


Poslužite kao prilog mesu.


1 komentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...