20130201

Fritule s jabukama

Sastojci:

250 g brašna
1 vrećica praška za pecivo
1 vanilin šećer
2 dl jogurta
2 jaja
1 jabuka

šećer za posipanje (u prahu ili kristal)
suncokretovo ulje za prženje


Priprema:

U posudi najprije pomiješajte jaja i jogurt pa dodajte vanilin šećer i dobro izmutite kako bi se šećer otopio. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa tu smjesu postupno dodajte jajima s jogurtom. Ostavite oko 15-ak minuta da odstoji i da se svi sastojci dobro prožmu.

Jabuku ogulite i naribajte na ribež. Prije samog prženja umiješajte naribanu jabuku u smjesu s jajima.

U dubljoj posudi dobro zagrijte ulje (onoliko koliko je potrebno da se fritula čitava uroni u njega). Kada je ulje dovoljno vruće smanjite vatru na srednju jačinu.

Žličicom oblikujte kuglice te ih pažljivo stavite pržiti u vruće ulje. Pržene, zlatnosmeđe fritule vadite mrežicom te ih odložite na kuhinjski papir kako bi se ocijedio višak masnoće.

Posipajte šećerom i poslužite toplo.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...