Recept za snježne grude u svijetu se krije i pod imenom ruski čajni kolačići te meksički svadbeni kolačići.
(za oko 20 kolačića)
230 g maslaca, sobne temperature
130 g šećera u prahu
130 g brašna
1 šalica (240 ml) sitno nasjeckanih oraha (ili lješnjaka, ili pekan oraha, ili badema, ili mješavine orašastih plodova)
1 žličica ekstrakta vanilije
1/2 žličice soli
200 g šećera u prahu
Priprema:
U većoj posudi pomiješajte maslac, šećer u prahu i ekstrakt vanilije pa električnim mikserom izradite pjenastu smjesu.
U drugoj posudi pomiješajte prethodno prosijano brašno, orahe i sol pa ih lagano mikserom umiješajte u smjesu s maslacem.
U drugoj posudi pomiješajte prethodno prosijano brašno, orahe i sol pa ih lagano mikserom umiješajte u smjesu s maslacem.
Od dobivene smjese oblikujte kuglice promjera oko 3 cm i položite ih na masni papir kojim ste obložili lim za pečenje. Lim s oblikovanim kuglicama potom stavite na 30 minuta u zamrzivač, kako bi se dobro ohladile. To će pomoći da kuglice zadrže oblik tijekom pečenja, umjesto da se slegnu.
Pećnicu zagrijte na 175°C.
Pecite kuglice 12-14 minuta tj. dok se ne počnu blago rumeniti po donjem rubu.
Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoje 3 minute. Tako će se kuglice stegnuti i neće se raspadati dok ih budete valjali u šećeru.
Dok su još vruće, svaku kuglicu dobro uvaljajte u šećer u prahu i položite na žicu za hlađenje kolača.
Kada se potpuno ohlade, još ih jednom dobro uvaljajte u šećer, tako da sa svih strana budu potpuno bijele, baš kao snježne grude.
Možete poslužiti odmah.
Nema komentara:
Objavi komentar