/za dva odreska
1 žličica Dijon senfa
1/2 žličice češnjaka u granulama (ili 1 veliki češanj usitnjenog češnjaka)
1/2 žličice luka u granulama
1 žlica sojinog umaka
1 žlica suncokretovog ulja
1 žlica Worchestershire umaka
1 žlica balzamičnog octa
malo crnog papra
Priprema:
U zdjelici pomiješajte senf, luk i češnjak u granulama. Dodajte sve ostale sastojke.
Meso za mariniranje stavite u ziplock vrećicu pa ga zalijte pripremljenom marinadom. Zatvorite vrećicu tako da iz nje istisnete što više zraka pa meso dobro istrljajte kako bi ga marinada prekrila sa svih strana.
Ostavite u hladnjaku da se marinira 12 do 24 sata.
Meso izvadite iz hladnjaka 30 minuta prije pečenja kako bi poprimilo sobnu temperaturu.
Ostavite u hladnjaku da se marinira 12 do 24 sata.
Meso izvadite iz hladnjaka 30 minuta prije pečenja kako bi poprimilo sobnu temperaturu.
Nauljenom četkom premažite ploču grila i jako dobro je zagrijte.
Kako bi dobili medium rare steak, meso debljine debljine 2 cm pecite s obje strane 2 minute. Uklonite s vatre kada temperatura u središnjem dijelu dosegne 52°C.
Pečeno meso odložite na topao tanjur, prekrijte folijom i ostavite još 5 minuta da odstoji.
Nema komentara:
Objavi komentar