Sastojci (za 4 porcije):
¼ šalice grožđica
1 žlica maslinovog ulja
1 sitno nasjeckani luk
300 g zamrznutog špinata, otopljenog i ocijeđenog
¼ žličice soli
2 šalice tjestenine (školjkice)
¼ šalice nemasne ricotte ili skute
¼ žličice ribanog parmezana
malo bijelog papra
Priprema:
U vrućoj vodi namočite grožđice oko 15 minuta. Procijedite i ostavite sa strane.
Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri, dodajte ulje pa luk. Dinstajte oko 8 minuta pa smanjite vatru na najslabije. Umiješajte špinat i sol pa kuhajte miješajući oko 2 minute. Ostavite sa strane.
U velikom loncu zakuhajte vodu s malo soli i skuhajte tjesteninu. Kuhanu tjesteninu procijedite i vratite u lonac. Dodajte joj smjesu sa špinatom, grožđice, ricottu i parmezan. Dobro promiješajte. Po želji popaprite. Servirajte toplo.
Tjestenina sa špinatom, ricottom i grožđicama
by
Točka
in
fino,
glavno jelo,
grožđice,
jednostavno,
predjelo,
ricotta,
skuta,
špinat,
tjestenina,
toplo predjelo,
weight watchers
Tags
# fino
# glavno jelo
weight watchers
Ključne riječi:
fino,
glavno jelo,
grožđice,
jednostavno,
predjelo,
ricotta,
skuta,
špinat,
tjestenina,
toplo predjelo,
weight watchers
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar