Sastojci:
1 šalica zelene leće (puy leća) *
3 šalice vode
1 srednje veliki žuti luk
1/2 šalice mladog graška
1/2 šalice mrkve nasjeckane na manje kockice
1 žlica curry začina
1 žličica sjemenki kima
2 vrhom pune žličice svježe naribanog đumbira
4 žlice ulja
voda za podlijevanje
sol, papar
Priprema:
U dubljoj tavi zagrijte ulje. Luk sitno nasjeckajte te ga kratko popržite na ulju, dodajte leću, grašak i mrkvu te zalijte s tri šalice vode. Dodajte začine - curry, kim, đumbir i sol te pustite da se sadržaj u loncu zakuha.
Smanjite vatru na najmanje te kuhajte dok leća ne omekša. Ako je potrebno, povremeno dolijevajte vodu, ali ne previše kako curry ne bi postao previše jušast. Kada je leća kuhana dodajte papra te po želji pojačajte ostale začine.
Curry poslužite topao uz kuhanu rižu.
Savjeti:
* Umjesto zelene, može se koristiti bilo koja druga leća - smeđa (nešto duže se kuha jer ima deblju ovojnicu), narančasta i crna.
Odnos vode i leće uvijek je 3 naprama 1.
Nema komentara:
Objavi komentar