20161030

Tjestenina sa špinatom, ricottom i grožđicama

Sastojci (za 4 porcije):

¼ šalice grožđica
1 žlica maslinovog ulja
1 sitno nasjeckani luk
300 g zamrznutog špinata, otopljenog i ocijeđenog
¼ žličice soli
2 šalice tjestenine (školjkice)
¼ šalice nemasne ricotte ili skute
¼ žličice ribanog parmezana
malo bijelog papra


Priprema:

U vrućoj vodi namočite grožđice oko 15 minuta. Procijedite i ostavite sa strane.

Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri, dodajte ulje pa luk. Dinstajte oko 8 minuta pa smanjite vatru na najslabije. Umiješajte špinat i sol pa kuhajte miješajući oko 2 minute. Ostavite sa strane.

U velikom loncu zakuhajte vodu s malo soli i skuhajte tjesteninu. Kuhanu tjesteninu procijedite i vratite u lonac. Dodajte joj smjesu sa špinatom, grožđice, ricottu i parmezan. Dobro promiješajte. Po želji popaprite. Servirajte toplo. 


Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...